Stacks Image 11
Psychotherapie Lauren

Aanpak: oplossingsgerichte principes

De nadruk ligt op oplossingen en niet op het uitdiepen van de moeilijkheden. Uiteraard kijken we samen naar de moeilijkheden die je op dit moment ervaart. Tegelijkertijd richten we de aandacht op wat jij wilt in plaats van de moeilijkheden. Hoe zou jouw leven er uit zien zonder de problemen?

Ik vind het belangrijk om erbij te vermelden dat ik als psychologe geen oplossingen op een blaadje kan aanbieden. De bedoeling is om te focussen op jouw krachten en doelen. Motivatie, toekomstgerichtheid, creativiteit en uitzonderingen op de regel vormen kernwoorden bij jouw proces. Deze krachtige factoren spelen een belangrijke rol bij een positieve verandermodus, waardoor je sneller het gewenste resultaat kan bereiken. Verschillende oplossingen kunnen bij eenzelfde probleem van toepassing zijn, afhankelijk van jouw unieke context en individuele waarden. ‘DE’ oplossing bestaat dus niet. Wat gaat er goed? Wat werkt er wel en wat kan bijdragen tot een (deel)oplossing? Centraal staat het op zoek gaan naar haalbare doelen en hier in kleine stapjes aan werken.

Veilige omgeving, krachtbronnen en positiviteit

Door zelf te maken te krijgen met pieker- en negatieve gedachten kan ik me inleven in hoe jij je voelt op je minder gelukkige momenten. Samen met jou wil ik op weg naar oplossingen en een positievere toekomst. Dit kan alleen maar wanneer je ‘de klik voelt’ zoals er gezegd wordt. Dit probeer ik jou aan te bieden door middel van een veilige en vertrouwde omgeving. Tegelijkertijd zal dit gepaard gaan met een niet-oordelende houding langs mijn kant. De weg die we samen bewandelen, doen we op basis van het zoeken naar krachtbronnen. Wat zijn jouw sterktes en krachten? Waar ben jij goed in? Waar haal jij plezier en rust uit? Door te focussen op jouw krachtbronnen is er onmiddellijk sprake van een positieve invalshoek. Begrijp me niet verkeerd, er is plaats voor een traan, maar ook zeker voor een lach.


Thema's:


Ik geef begeleiding en therapie aan (jong)volwassenen en ouderen (18-65+). Je kan ook terecht bij mij voor psychodiagnostiek (zowel kinderen (6-17j) als volwassenen (18+)).

• Depressie, piekeren
• Burn-out/stress
• Omgaan met rouw en verlieservaringen
• Angst- en paniekaanvallen
• Persoonlijkheidsproblematieken
• Assertiviteit, minderwaardigheidsgevoelens en onzekerheid
• Communicatieproblemen
• Psychodiagnostiek: intelligentieonderzoek (kinderen (6-17j) en volwassenen(18+) + ASS-screening (enkel volwassenen 18+)


Een intelligentieonderzoek bij kinderen (6-17j) kost 270 euro. Dit bestaat uit: afname test (2u), verwerking resultaten en opstellen van het verslag. Voor het feedbackgesprek betaal je bijkomend 60 euro.

Een intelligentieonderzoek bij volwassenen (18+) kost 260 euro. Dit bestaat uit: afname test (2u), verwerking resultaten en opstellen van het verslag. Voor het feedbackgesprek betaal je bijkomend 60 euro.

Een ASS-screening bij volwassenen (18+) kost 390 euro. Dit bestaat uit: afname vragenlijsten + intelligentietest (4u), verwerking resultaten en opstellen van het verslag. Voor het feedbackgesprek betaal je bijkomend 60 euro.

Contactgegevens :

Voor een gesprek of meer informatie kan je me contacteren via e-mail
lauren.maenen@gmail.com of via telefoon (0472464059). Een gesprek kost 60 euro en duurt gemiddeld 50 à 60 minuten.