Stacks Image 11
Rouw- en verliescoach Winnie
 

In 2000 studeerde ik, Winnie Bloemen, af op de lerarenopleiding. Gedurende de jaren die volgden, ging ik van een job als onderwijzer, naar een beleidsfunctie als directeur van een basisschool. Ik werd pedagogisch directeur van de scholengemeenschap en ondertussen ben ik pedagogisch begeleider voor het Katholiek onderwijs Vlaanderen. Na mijn diploma als leerkracht, haalde ik een bijkomend diploma in de hoger opvoedkundige studiën, waar naast de zoektocht naar mezelf coachen van mensen centraal stond. Verder volgde ik een mentoropleiding. Binnen mijn huidige job geef ik sessies en opleidingen en begeleid ik dagelijks directies en beleidsteam.
 
Toch vind je mij ook terug op deze pagina, als rouw- en verliescoach. Een nieuwe uitdaging die ik naast mijn job doe in bijberoep. Ik volgde de cursus rouw en verlies. Maar er is ook de ervaring. Misschien is het te veel om er deskundigheid van te maken, maar ik ben er van overtuigd dat het wel kan helpen begrijpen, soms zonder woorden of net met heel veel.
 
Sinds 2018 kleurde mijn toekomst zwart. Op 26 maart verloren wij onze jongste dochter. Die dag verdween in één klap mijn hele leven dat ik voor ogen had. Geen ambitie meer, weg levenslust, compleet leeg.
In de voorbije jaren ondervond ik dat er te weinig professionele hulp te vinden is die specifiek gericht is op rouw. Er zijn de praatgroepen die vaak goed zijn, maar niet individueel. Er zijn therapeuten maar die hebben vaak lange wachtlijsten. Daarbij is rouw een zeer specifiek thema… Kortom er zijn te veel noden, maar onvoldoende hulp.
Als verwerking begon ik te schrijven samen mijn dochter op mijn schouder. Haar droom, mijn droom, onze droom. Ondertussen brachten we twee boeken uit. Het hielp mij, maar ook onze lezers. Er kwamen gesprekken, ik ondersteunde anderen en voelde dat het werkte. Stukje bij stukje kreeg mijn nieuwe toekomst opnieuw een beetje kleur. Samen zoeken naar lichtpuntjes helpt niet alleen de ander, maar doet ook op mijn eigen pad terug oplichten. Zo werd ‘Mijn lichtpuntje’ geboren. Daar waar rouw mag zijn, waar niks abnormaal is.

 
Mijn lichtpuntje is er voor ondersteuning van een rouwproces
-      na een overlijden
-      na een ander traumatisch verlies
-      na een scheiding
-      bij wens- en sterrenouders
 
Een sessie duurt gemiddeld 1 uur en kost 50 euro. De behandeling gaat door in mijn eigen praktijk in de Beemdstraat 90, te Meeuwen.
 
Contactgegevens
 
Winnie Bloemen
Mijn lichtpuntje
0474 65 18 78
info@mijnlichtpuntje.be
www.mijnlichtpuntje.be